Zadnjih nekoliko godina učenici naše škole biraju Španjolsku kao glavno odredište za druženje i zabavu na svom maturalnom putovanju. Nekako se ustalila baš ta destinacija jer, prema mišljenju učenika, garantira dobar provod, kvalitetan obilazak brojnih znamenitosti, a usput i razgledavanje nekoliko gradova u Italiji i Francuskoj kao što su Verona, Padova, Venecija, Cannes, Nica i Monte Carlo. U Španjolskoj je glavna baza Lloret de Mar, a organizirani su povremeni izleti u Barcelonu. Iako je putovanje jako naporno zbog višesatne vožnje do odredišta, to nimalo ne umanjuje oduševljenje učenika onime što su doživjeli. Oni smatraju da se vrijedi toliko voziti da bi se uživalo u noćnom životu i obilasku gradova pa nam ne preostaje ništa drugo nego im vjerovati na riječ.

Putovanje je bilo dosta dobro organizirano i mogli su uživati u obilasku gradova bez žurbe i stresa. Malo nas je poremetila prijetnja od terorističkog napada u Španjolskoj pa su nam se neki prvotni planovi malo poremetili, ali nije bila previše narušena kvaliteta putovanja. Učenici su obišli sve što je bilo zamišljeno i svoje putovanje završili cjelodnevnim boravkom u zabavnom parku Gardaland gdje su mogli uživati u adrenalinskim vožnjama i drugim atrakcijama.

Učenike su na putovanju pratili profesori Mario Brkić, Ante Topić, Igor Jelčić i profesorica Jelena Marušić koji se slažu u mišljenju da je ekskurzija bila dosta dobra i da su učenici zadovoljni i zahvalni su im na pristojnom i odgovornom ponašanju. Zaista je ova generacija za svaku pohvalu i nadamo se da će tako biti i na putovanjima koji su pred nama.

                                                                                                                                            prof. Jelena Marušić

maturalno putovanje

maturalno putovanje

« 1 of 64 »