U petak, 29. travnja 2011. maturanti koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili 2001. godine, u ugodnoj atmosferi su se prisjetili školskih dana proslavivši desetu obljetnicu mature.Svečanost je započelo satom razrednika, gdje su razrednicima profesorima Ljubi Miličeviću, Mariji Naletilić i Vlatku Marušiću slavljenici uručili prigodne darove. Umjesto pokojne profesorice Rite Mandić, sat razrednika održao je ravnatelj Miro Bošnjak. Slavlje se nastavilo Svetom Misom, koju je predvodio njihov vjeroučitelj fra Dane Karačić.


matura_10_2011


Do ranih jutarnjih sati slavljenici i njihovi uzvanici su se zabavljali u restoranu “Kod Čolića” uz glazbenu pratnju grupe Titanic.
Uz svu ljepotu ponovnog okupljanja, slavljenici su se s tugom prisjetili preminulih kolega i profesorice Rite Mandić te su na njihove grobove položili cvijeće i zapalili svijeće.


U subotu, 18. lipnja 2011. godine proslavljena je 40. obljetnica mature učenika 15. naraštaja Gimnazije fra Dominika Mandića. Slavlje je započelo u zgradi Gimnazije, gdje su se nekadašnji maturanti u ugodnoj atmosferi prosjetili svojih školskih dana. Zajedno s tadašnjim ravnateljem Antom Vasiljem i razrednikom Milanom Budimirom slavljenici su se na Svetoj Misi prosjetili svojih preminulih kolega i profesora. Ostatak večeri su proveli u restoranu “Kod Čolića” uz ugodno druženje i glazbu Muza banda.

40

Učenici dvadesetog naraštaja širokobriješke Gimnazije proslavili su 35. obljetnicu mature. Uz zajednički susret, Veliki školski sat i srdačne pozdrave s nekima i po prvi put nakon 35 godina, veselje je do ranih jutarnjih sati trajalo u hotelu Park u Širokom Brijegu. Zajedno s nekadašnjim maturantima bili su i njihovi razrednici Zdravko Skoko, Milan Budimir i ravnatelj Ante Vasilj.


matura_35_2001


Prigodnim školskim satom, te Svetom Misom slavljenom u crkvi na Širokom Brijegu, učenici nekadašnjih dviju škola: građevinsko, ekonomsko, jezično-prevodilačke i strojarsko, elektro i prometne struke proslavili su 25 godina svoje mature.Zajedničkom veselicom nekadašnji maturanti sa svojim razrednicima i ravnateljem, svečanost su uz zvuke glazbe, uveličali u hotelu Park, gdje su slavili do ranih jutarnjih sati.
25obljetnica_2011