55 godina mature

55


Nakon 35 godina ponovno u školskim klupama

35

Naraštaj širokobrijeških gimnazijalaca koji su maturirali davne 1979. godine, ponovno se okupio u školskim klupama. Iz četiri odjela tadašnje Gimnazije, mnogi su završili visoke škole i postali ugledni članovi društva. Nakon svete mise koju je predvodio fra Dane Karačić, njihov tadašnji vjeroučitelj, održan je i veliki školski sat. Sjećanja na školske dane osvježili su im njihovi razrednici Zora Spajić, Mira Soldo koja je za ovu prigodu stigla iz Beograda. Ugodna veselica nastavljena je do ranih jutarnjih sati u hotelu Park.


Trideseta obljetnica mature u Širokom Brijegu

30-g1-1024x635


Dvadeseta obljetnica mature u Širokom Brijegu

dvadeset

Nekadašnji maturanti širokobrijeških srednjih škola posljednjeg naraštaja tzv. Usmjerenog obrazovanja, obilježio je dvadeset godina mature. Uz oživljavanje sjećanja iz školskih klupa, nekadašnji maturanti okupili su se ispred Gimnazije, te uz Veliki školski sat nazočili i svečanoj svetoj misi. Zajedno sa svojim razrednicima Jozom Skokom, Ivankom Mandić, Mirom Galić i Vladom Đolom, svečanost su nastavili u hotelu Park. Odlična učenica Ivana Rezić iz tog naraštaja imala je i čast nositi vrpcu koju je prigodom otvaranja obnovljene Gimnazije presjekao i svečano otvorio pokojni predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman. Ivana se uz tadašnju fotografiju, koja je danas izložbeni gimnazijski eksponat i fotografirala podsjećajući se na taj veliki događaj.


Deseta obljetnica mature u Širokom Brijegu

U petak, 02. svibnja 2014. maturanti koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili 2004. i 1984. godine, u ugodnoj atmosferi su se prisjetili školskih dana proslavivši desetu i tridesetu obljetnicu mature. Svečanost je započelo satom razrednika gdje su slavljenici uručili prigodne darove svojim razredinicima. Slavlje se nastavilo Svetom Misom.

Do ranih jutarnjih sati slavljenici i njihovi uzvanici su se zabavljali u restoranu “Hotelu Park” uz glazbenu pratnju grupe “Stari Zvonik”.


Gimnazija_2004-62


Gimnazija_2004-32


Gimnazija_2004-22


Gimnazija_2004-52


Gimnazija_2004-12


Gimnazija 10g-2004