Americka ambasada i ove godine objavljuje video natjecanje za učenike trećih i četvrtih razreda srednjih škola u BiH. Potrebno je koristeći  ili svoje pametne telefone ili kamere snimiti video u trajanju od 90 sekundi na temu “Moj grad, moja Bosna i Hercegovina/My hometown, my Bosnia and Herzegovina”.
Ove godine svaki učenik, koji se odluči sudjelovati treba dostaviti jedan video, znači da učenici ne mogu raditi u timovima od po dva ili više učenika.
Nakon što snime video potrebno je da ga uploaduju na YouTube pod svojim korisničkim imenom, i koriste hashtag # MyHometownMyBiH.
Nakon što uploaduju video, potrebno je poslati link za svoj uploadovani video na: videocontestsarajevo@state.gov sa “MY HOMETOWN,MY BiH VIDEO SUBMISSION” u subject polju i da nam dostave sljedeće  informacije: (i) ime i prezime (ii) kontakt telefon (iii.) e-mail (iv.) razred (v.) ime škole (vi.) grad.

Natjecanje je počelo 16. listopada, a završava 12. studenoga.

Deset finalista natjecanja će biti proglašeno 20. studenoga i osvojiti odgovarajuće nagrade: GoPro HERO Session kameru i dolazak u Sarajevo na četverodnevnu radionicu sa profesorima i stručnjacima sa Akademije scenskih umjetnosti, kada će imati priliku zajednički raditi sa profesionalncima i profesionalnom opremom na montiranju jednog trominutnog videa Moj grad, moja Bosna i Hercegovina.

Sve dodatne informacije i tehničke detalje natjecanja možete pronaći na našoj Facebook i Web stranici:
https://ba.usembassy.gov/bs/video-takmicenje-moj-grad-moja-bosna-hercegovina/